HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Maca, hét kruid voor een goede hormoonbalans!

Geplaatst op 11/10/2018 door vivonline

Maca bestaat al duizenden jaren en werd vroeger veel gebruikt in de keuken en als medicijn. Tegenwoordig wordt het nog steeds veel gebruikt. De maca wortel wordt gedroogd en vervolgens gemalen tot een poeder. Het bevat vitamine B, C, E, calcium, ijzer, magnesium en verschillende aminozuren.

De meeste mensen omschrijven de geur van maca als een karamelgeur, maar een smaak die meer lijkt op noten. Het grootste voordeel van maca is dat het de hormonen in evenwicht brengt. Ook heeft maca nog andere gezondheidsvoordelen en kun je het op verschillende en makkelijke manieren gebruiken.

Gezondheidsvoordelen

Geel

Er zijn drie verschillende soorten maca: de gele, zwarte en rode. De gele soort is het populairst en heeft een lichtbruine poederkleur. Gele maca heeft veel gezondheidsvoordelen, zoals het in balans brengen van je hormonen, het reguleren van je bloedsuikerspiegel en het verbeteren van je uithoudingsvermogen. Ook helpt het bij stemmingswisselingen en verbetert het de vruchtbaarheid bij de vrouw.

Zwart

lees verder:

https://www.vivonline.nl