HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Mijn ultieme Paleo ontbijt tips!

Geplaatst op 16/10/2018 door eetpaleo

Als je begint met Paleo lukt het waarschijnlijk wel om de pasta, brood en rijst te vervangen bij de lunch en het avondeten. Die maaltijden zijn toch vaak al hartig en een soep, salade of curry zet je prima op tafel zonder granen of zuivel.

Maar hoe doe je dat met het ontbijt? Zonder yoghurt, brood, muesli of pap is dat best een uitdaging. Vaak heb je, zeker als je net begint met Paleo, geen behoefte aan een zwaar of hartig ontbijt. Tenminste, dat lustte ik in het begin ook echt niet hoor.

Ik geef je daarom in dit artikel een heleboel Paleo ontbijt tips, trucs en recepten om de dag goed te beginnen!

Paleo ontbijt hoeft niet ingewikkeld te zijn

Het belangrijkste wat ik je wil meegeven is dat een Paleo ontbijt niet ingewikkeld hoeft te zijn. Je hoeft niet elke dag exotische gerechten klaar te maken en uren in de keuken te staan voordat de dag begint. Als je een paar favoriete recepten hebt ontdekt, kun je iedere dag vooruit.

Het is vooral een mentale shift, omdat je het idee van een boterham of schaaltje yoghurt moet loslaten. Maar als je eenmaal weet welke Paleo ontbijtjes jij lekker vindt en hoe je die snel kunt maken, dan wil je niet meer terug!

Het grote verschil van een Paleo ontbijt ten opzichte van een boterham of schaaltje yoghurt, is dat je er urenlang energie door hebt. Geen suikerdip halverwege de ochtend waardoor je alweer iets moet eten. Een Paleo ontbijt is over het algemeen een stuk minder suikerrijk en bevat meer eiwitten en vetten, waardoor je lang verzadigd bent. Dat is fijn als je een drukke dag voor de boeg hebt.

Hoe je dat doet? Ik geef je 6 Paleo ontbijt tips.

Lees verder op EetPaleo.nl!