HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

Taugé thee // Gezonde superfood thee tegen verkoudheid!

Geplaatst op 19/10/2018 door ilovehealth

Heb jij wel eens thee gezet met kiemen? Wij dus tot voor kort ook niet, maaaaarrrrr…. (spoiler alert!) het is dus heel erg gezond! Taugé thee is een eeuwenoude traditie en is ideaal als je een verkoudheid op voelt komen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Even kort een opfrissingscursus: wat zijn kiemen ook alweer? Kiemgroenten zijn jonge, net ontkiemde plantjes. Ze ontspruiten uit noten, zaden, pitten en granen. Op het moment van oogsten bevatten ze grote hoeveelheden vitamines en mineralen. Vaak veel meer dan in de ‘volwassen’ plant. Niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond dus! Taugé is zo’n voorbeeld van kiemgroenten. Misschien wel dé meest bekende soort kiemen.

Dat wij fan zijn van taugé kan jullie niet ontgaan zijn. De afgelopen jaren zijn er al heel wat té lekkere recepten met deze superfood verschenen. Taugé is net als andere kiemgroenten een bommetje aan vitamines en mineralen. Zo is taugé rijk aan vitamine B11 (foliumzuur), vitamine C en bevat het veel vezels. De smaak is fris en verse taugé hoort lekker knapperig te zijn.

Wat kun je met taugé?

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl