HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Wat voor persoon ben jij? Hoe je op verwachtingen reageert, zegt heel veel over je

Geplaatst op 18/10/2018 door BedRock

Rubin maakt onderscheid tussen verwachtingen van buiten en verwachtingen van binnen. In het eerste geval gaat het bijvoorbeeld om deadlines die je opgelegd krijgt, in het tweede geval om goede voornemens waar je zélf discipline voor nodig hebt, zoals gezond eten of aardiger doen. Maar of ze nou van jezelf of van een ander zijn: hoe je op verwachtingen reageert, zegt in beide gevallen veel over je.

4 typen mensen

De auteur hield enquêtes onder haar lezers en ontdekte een patroon in hoe mensen omgingen met zulke verwachtingen. Ze herkende 4 typen mensen. De eerste categorie, die ze ‘upholders’ noemt, bestaat uit mensen die makkelijk aan alle verwachtingen voldoen. Zelfs als ze veel van zichzelf vragen én anderen veel van hen vragen, kunnen ze daar goed mee omgaan. Natuurlijk: als het te veel wordt, zullen ze dat zeggen, maar dat ligt zeker niet aan een gebrek aan discipline.

Lees verder op www.BedRock.nl