HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen

Geplaatst op 03/10/2019 door vivonline

Heb jij ook gehoord dat koolhydraatarm eten dé methode is om slanker en gezonder te worden? Ben je koolhydraten in je voedingspatroon gaan verminderen, maar vielen de resultaten tegen?

Om het gewenste resultaat te bereiken bij een voedingspatroon met weinig koolhydraten is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Er gaan namelijk nogal wat onduidelijkheden de ronde als het gaat om koolhydraatarm eten.

Koolhydraten DONT’S

1. Koolhydraten beschouwen als de vijand

Voorheen werd het eten van teveel vetten beschouwd als oorzaak van overgewicht, tegenwoordig hebben koolhydraten deze plek ingenomen. Maar wat is nu waar?

Het verbannen van één of meer macronutriënten (koolhydraten, vetten, eiwitten) is zelden een goed idee.

Het klopt dat bij het eten van teveel koolhydraten eerder overgewicht zal ontstaan, dan wanneer je teveel vetten of eiwitten eet. Alleen om koolhydraten compleet te vermijden gaat veel te ver.

Sterker nog, als je voor langere tijd maar heel beperkt koolhydraten binnen krijgt (minder dan 10% van je dagelijkse hoeveelheid calorieën), kun je last krijgen van vermoeidheid, depressie, slecht spierherstel of hartkloppingen.

lees verder:

https://www.vivonline.nl