HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

NU.nl komt met nieuwswebsite speciaal voor kinderen

Geplaatst op 02/10/2019 door love2bemama


NUjunior voor kinderen van 7 tot 12 jaar

Er is een aparte website voor kinderen van 7 tot 12 jaar: NUjunior. Speciaal voor kinderen die op de basisschool zitten en nieuwsgierig zijn naar wat er in de wereld gebeurd. Deze website heeft een eigen team aan redacteuren en het nieuws wordt op maat aangeboden voor deze leeftijdscategorie.

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl zegt hierover: “We bereiken elke maand al ruim 100.000 kinderen in deze leeftijdscategorie. Echter is het taal- en beeldgebruik op NU.nl niet geschikt voor kinderen.”

NUjunior is erop ingericht dat het toegankelijk is voor kinderen en ze op een kindvriendelijke manier in aanraking te laten komen met het nieuws. Ze maken gebruik van afbeeldingen, strips, video’s en berichten in duidelijke taal. NUjunior brengt ‘hard’ en ‘zacht’ nieuws. De website wil samen met het werk van de redacteuren ook de input van kinderen gebruiken bij het maken van nieuws. Ze spelen hiermee in op de behoeftes van kinderen, die goed weten wat ze willen.

Lees verder op www.love2bemama.com