HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Onderzoek wijst uit: Baby’s zouden tot hun derde bij hun moeder in bed moeten slapen

Geplaatst op 04/10/2019 door love2bemama


Samen slapen met je baby?

Het houdt de gemoederen wel bezig: is het goed om je baby wel of niet bij je te laten slapen? Ik heb goed nieuws: onderzoek wijst uit dat het zelfs beter is om je kinderen tot hun derde bij de moeder in bed te slapen slapen. Dit is wat kinderarts Nils Bergman van de universiteit van Kaapstad claimt na aanleiding van zijn onderzoek. Hij zegt dat het de band zou versterken en tot beter gedrag leiden op een latere leeftijd.

Lees ook: 7 redenen waarom samen slapen niet voor watjes is

Onderzoek wijst uit dat het goed is

Bergman heeft hier onderzoek naar gedaan. Voor dit onderzoek werden zestien baby’s die bij hun moeder sliepen, vergeleken met baby’s die in bedje naast hun moeder sliepen. De baby’s die in het bedje sliepen hadden drie keer zoveel meer stress en sliepen slechter. Onderzoeker Nils Bergman zegt dat de combinatie van stress en slaapgebrek de reden is tot gedragsproblemen in de pubertijd. Als kinderen op jonge leeftijd last hebben van stresshormonen kunnen ze op latere leeftijd moeilijk relaties aangaan.

Lees verder op www.love2bemama.com