HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Voedselcombinaties (food combining): werkt dit voor je gezondheid?

Geplaatst op 18/10/2019 door vivonline

Als ontbijt eet je het liefste een kom havermout met amandelboter en bevroren frambozen. Je eet een gezonde mix van koolhydraten, eiwitten en natuurlijke suikers. Maar dat blijkt plotseling niet zo gezond meer als je leest over ‘food combining’ ofwel voedselcombinaties. Sommige ‘groepen’ schijn je beter niet met elkaar te kunnen combineren, dus hoe zit dat nu echt?

Wat is het idee achter het combineren van voedsel?

Mensen die overtuigd zijn van het food combining principe, geloven dat verschillende voedingsmiddelen met verschillende snelheden verteren, en andere spijsverteringsomgevingen nodig hebben. En daarom moeten volgens hen voedingsmiddelen in specifieke groepen worden gegeten om een optimale spijsvertering te bereiken. Let op: Food combining (voedselcombinaties) staat los van Ayurveda. In deze Indiase traditionele geneeskunde wordt hier namelijk ook veel gebruik van gemaakt.

lees verder:

https://www.vivonline.nl