HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Tech

Weight Watchers voor kinderen? Belachelijk!

Geplaatst op 09/10/2019 door love2bemama

Begrijp me niet verkeerd: ik heb er niets op tegen dat onze kinderen vanuit derde hand iets meekrijgen over gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Tenslotte zitten ook mijn kinderen op een school met een ‘Lekker fit’-programma en gaan er braaf appeltjes en een flesje water mee voor tijdens het tienuurtje.

Dik = verkeerd

Echter begrijp ik voor geen meter waar de obsessie met ‘te dikke kinderen’ vandaan komt. Een obsessie die zelfs in Nederland al serieuze vormen begint aan te nemen. In dusdanige mate dat je zelfs op de basisschool al meekrijgt dat ‘dun’ goed is en ‘dik’ verkeerd is.
En dit gebeurt dus door middel van een meet-en-weeg-moment. Waarbij op school de BMI van een kind wordt berekend. Is een kind zijn BMI niet oké? Dan krijg je een verwijzing naar de school-diëtist. Die overigens niet zal schromen om een kind te vertellen dat deze ‘te zwaar is’. Hoe erg is dat!?

Lees verder op www.love2bemama.com