HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

12 handige tips om thuis te werken

Geplaatst op 14/10/2020 door fitnl

Werk jij net zoals ontzettend veel Nederlanders momenteel vooral thuis dankzij Corona? Vind je thuiswerken fijn? Heb je een voldaan gevoel aan het einde van de thuiswerkdag? Of kun je wel wat tips gebruiken om het thuis werken wat in betere banen te leiden?

Leonardo Da Vinci heeft ooit gezegd: “While you are alone you are entirely your own master.” Dit klink goed, maar toch hoor ik van veel mensen dat ze moeite hebben met de thuiswerksituatie. Uitstelgedrag, snel afgeleid en weinig energie om belangrijke taken af te ronden. Hoe kan dit? En wat kun je hier tegen doen?

Ook ik had hier last van. Om meer uit mijn dag te halen heb ik verschillende methodes getest. De beste tips deel ik vandaag met jou voor meer productiviteit en werkplezier. Aan de slag!

Begin je dag met een wandeling

De beste tip die ik je kan geven is om de dag te beginnen met een wandeling. Waarom? Omdat de eerste zonnestralen goed zijn voor het resetten en instandhouden van je ritme. Vooral als je veel binnenzit merk je dat je biologische klok wat van slag raakt. Merk je het zelf bijvoorbeeld aan je slaappatroon of hongergevoel? In de huidige situatie mis je dat stukje naar je kantoor of collegezaal forensen in de auto of op de fiets, waarbij je blootgesteld wordt aan daglicht. In plaats daarvan openen de meeste mensen nu gewoonweg hun laptop en beginnen ze gelijk met de eerste e-mails. Zonde! Stap dus voor je aan de slag gaat eerst de deur uit en trek je stoute schoenen aan voor een wandeling van minimaal een kwartiertje.

Lees verder op www.fit.nl