HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

5 x hapjes voor baby’s vanaf 5 maanden

Geplaatst op 30/10/2020 door beaufood

Ohhh wat heb ik hier naar uitgekeken. Babyhapjes maken voor mijn lieve Louen. Ik begon met het geven van de eerste vaste hapjes toen hij ruim vijf maanden oud was. Nu verschilt het enorm per baby wanneer je kunt beginnen met de eerste oefenhapjes. Sommige baby’s kijken met vier maanden het eten uit je mond en smakken erop los terwijl jij eet, terwijl andere baby’s er nog niets van moeten hebben. Voor ons voelde het goed om met 5 maanden zo nu en dan een klein hapje te geven (bijvoorbeeld twee eetlepels van een van de hapjes hieronder) en vanaf zes maanden zijn we begonnen met het dagelijks geven van een fruit & groentehap.

Zijn allereerste hapje bestond uit een klein beetje gestoomde en gepureerde wortel, waarmee ik zijn naam met behulp van een spuitzak op een bord schreef. Creatief he ;) We keken vol spanning toe en.. hij vond het heerlijk :D Sindsdien experimenteer ik erop los met verschillende zelfgemaakte babyhapjes. Ik heb gekeken naar ingrediënten die het best verteerbaar zijn voor kleine baby darmpjes. In dit artikel geef ik je vijf recepten van hapjes die bij Louen het meest in de smaak vielen :D

Lees verder op www.beaufood.nl