HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Broccoli courgette soep met gebakken eekhoorntjesbrood

Geplaatst op 28/10/2020 door beaufood

Broccoli courgette soep met gebakken eekhoorntjesbrood. Niets is lekkerder dan na een natte herfstdag op de bank neerploffen met een grote kom soep. Wat betreft soep houd ik mezelf eigenlijk nooit echt aan een recept. Ik gooi meestal wat restjes groenten bij elkaar in de pan en breng de boel op smaak met bouillonpoeder of miso pasta. Zo ook met deze broccoli courgette soep. Hij is súper eenvoudig te maken en ook nog eens lekker voedzaam. Onderstaand recept is voor twee personen, maar verdubbel vooral het ingrediëntenlijstje zodat je lekker veel hebt. Deze romige broccoli courgette soep is namelijk ook heerlijk als lunch! Bijvoorbeeld met een zelfgemaakt havermoutbroodje erbij met daarop een lekkere laag kruidenroomkaas..

Spekjes van eekhoorntjesbrood

Ik vind het altijd lekker om mijn soep af te toppen met iets hartigs. Gebakken spekjes, geroosterde lente ui in zeezout of feta crumble. Of gebakken eekhoorntjesbrood! Echt, I. love. eekhoorntjesbrood. Het is een van de meest smaakvolle paddenstoelen en je koopt ‘m in gedroogde vorm in de supermarkt. Eekhoorntjesbrood wordt ook wel porcini genoemd. Ik vind de hartige, nootachtige smaak van deze paddenstoel echt heerlijk. Ik gebruik hem vaak in mijn risotto’s en hij smaakt ook fantástisch over deze romige broccoli courgette soep. Het is de perfecte hartige finishing touch. Je snijdt het eekhoorntjesbrood simpelweg in reepjes en je bakt de boel licht krokant in olijfolie (of roomboter), knoflook en verse tijm. Echt, die geur alleen al..

Lees verder op www.beaufood.nl