HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

Column: ‘Hé coach, jij drinkt toch geen cola?’

Geplaatst op 15/10/2020 door fitnl

“Hé coach.. Waarom drink jij cola light? Ik dacht dat jij altijd zo gezond leeft…”

Bij een coachingsgesprek of belangrijke vergadering zet ik regelmatig een blikje cola light op tafel. De meeste klanten kijken verwarrend op als ik zo aanschuif. Nog leuker zijn de vreemde blikken als je met een biertje op een festival staat. Wat ik dan te horen krijg: “Drink jij? Jij bent toch die fanatieke sporter die een boek over sport en gezondheid heeft geschreven?”

Hier gaat iets mis. Je hoeft echt niet als een monnik te leven om klein of groot resultaat te behalen. Vandaag wil ik voor eens en altijd het beeld wegnemen dat je als coach of (top)sporter ook wel eens een avondje doorhaalt, pizza’s eet of strompelend uit de kroeg komt lopen. De meest fanatieke coaches en sporters genieten met mate. Geloof me. De winst zit hem in de balans en consistentie. Niet in uitersten.

Het belang van balans

Een paar weken geleden zei een vriend tegen me: “Deze keer lukt het me wel om 5 keer per week te gaan sporten en om elke dag gezond te eten.”

Je raadt het al. Nog niet eens 3 weken verder was hij volledig gestopt. Weg doel, motivatie en een deuk in het zelfvertrouwen. Kortom het werkt voor geen meter als je ineens van een wandeltempo optrekt naar 100 kilometer per uur.

Lees verder op www.fit.nl