HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Column: jouw schema, mijn schema

Geplaatst op 12/10/2020 door fitnl

Het is het jaar 2025. Een nieuw televisieprogramma is op de buis, ‘Jouw schema, mijn schema’. Hierin ruilen twee compleet verschillende mensen twee maanden van trainings- en voedingsschema. Je raadt het al: dit loopt voor beide deelnemers niet goed af. De één raakt overbelast, de ander eet te weinig en te veel dingen die hij niet lust. Voor beiden een ware strijd en uitputtingsslag. 

Als dat gevolg van die ruil van schema’s jou logisch in de oren klinkt, waarom krijg ik dan alsnog dagelijks vragen als “Heb je voor mij het beste schema wat je hebt? Ik wil deze keer echt alles eruit halen.” En waarom zijn we zo vaak geneigd het schema van een ander te willen overnemen?

Ik krijg de kriebels van zulke verzoekjes. Omdat het beste schema niet bestaat. Of een ultiem trainingsschema wat perfect werkt. Waarom? Dat leg ik je uit.

Coaching is maatwerk

Veel klanten zijn nog steeds op zoek naar het ultieme schema, zoals dat van hun megaslanke of gespierde idool. Denk aan de modellen die een wortelregime volgen of de intens gespierde Arnold Schwarzenegger die vol doping een superzwaar schema volgde met een trainingsvolume waarvan jij in no-time in de kreukels ligt.

Lees verder op www.fit.nl