HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

De positieve invloed van seks op je leven

Geplaatst op 20/10/2020 door NiceDay

Wanneer je niet zo lekker in je vel zit, heb je misschien minder zin in seks. Maar, uit onderzoek blijkt dat seks juist een positieve invloed kan hebben op je fysieke en mentale gezondheid. Benieuwd wat die positieve invloed van seks precies is? Lees dan verder!

Ontspanning

Wanneer je last hebt van mentale klachten is ontspanning belangrijk. Gebleken is dat seks je kan helpen om te ontspannen. Tijdens seksueel contact wordt het hormoon oxytocine aangemaakt, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit hormoon zorgt voor ontspanning en rust. Ook op de langere termijn blijkt seks te helpen bij ontspanning. Uit een Schots onderzoek blijkt dat mensen die onlangs seks hebben gehad, beter om kunnen gaan met stressvolle situaties zoals spreken in het openbaar of hardop rekensommen maken. Ten slotte blijkt ook dat, als oxytocine structureel beschikbaar is in je lichaam, het effect van ontspanning groter wordt. Het lijkt daarmee een aannemelijke conclusie dat als je vaker seks hebt, je ook steeds meer ontspanning zal ervaren. In dit geval lijkt oefening baart kunst dus een passend gezegde!

Lees verder op www.HaveANiceDay.com