HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Etenstijd met pubers: zo gaat het er aan tafel aan toe!

Geplaatst op 15/10/2020 door love2bemama

Soms heb je als moeder van die dagen dat het lijkt alsof je alleen maar bezig bent met het bereiden van maaltijden. Mijn kinderen willen de hele dag door eten en snacken. Ze werken eten naar binnen alsof ze drie uur lang niks hebben gegeten. Hoe ouder ze worden, hoe meer ze eten. Hoe gaat dat eindigen? De maaltijden aan tafel zijn, ondanks dat ze ouder zijn, ook nog steeds een ramp. Hun tafelmanieren verslechteren met de dag. Het gebruik van bestek moedig ik aan. Ik heb het geprobeerd. Echt. Ook herinner ik ze eraan om te kauwen met hun mond dicht. Het doet er allemaal niet toe… Het lijkt alsof ik praat tegen een stoelpoot. Etenstijd met pubers kan soms ook een hele strijd zijn.

Etenstijd met pubers: discussies & onderhandelingen

En daar blijft het niet bij. Aan tafel is het de plek om eens een fijne discussie te starten over huiswerk, het wel of niet op tijd naar bed gaan, onderhandelingen over zakgeld en de daarop volgende woede uitbarstingen als het niet naar hun zin is. Ik dacht dat ze dat alleen deden toen ze 3 waren? Ook vallen ze, ondanks hun leeftijd, nog steeds van hun stoel… #roltmetogen

Lees verder op www.love2bemama.com