HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Glutenvrije borrelbroodjes met zalm en pesto

Geplaatst op 18/10/2020 door beaufood

Deze glutenvrije broodjes gevuld met zalm en pesto uit de oven zijn echt fantastisch als hapje voor bij de borrel. Ze zijn luchtig, hebben een heerlijk kaaskorstje en ze zijn super eenvoudig te bereiden. Ik kwam deze borrelbroodjes afgelopen zomer tegen in viswinkel Schuitemaker in Katwijk aan Zee, toen Mike en ik voor het eerst met baby Louen een weekje op vakantie in eigen land waren. Je koopt deze broodjes kant-en-klaar gevuld en bakt ze vervolgens zelf thuis af in de oven. Handig toch? Dat vonden wij ook, maar helaas had ons strandhuisje geen oven ;). Daarom vroeg ik hen om het recept waarna ik thuis aan de slag ging met een eigen versie. Een glutenvrije versie welteverstaan! Het resultaat zijn deze glutenvrije ciabatta’s uit de oven gevuld met verse zalm, groene pesto en daaroverheen geraspte kaas. Heer-lijk

Glutenvrije borrelbroodjes

Voor deze borrelbroodjes gebruik ik de glutenvrije (en lactosevrije) ciabatta’s van Schär. Als basis voor hun glutenvrije producten gebruikt Schär ingrediënten zoals boekweit, quinoa, haver, soja, teff, gierst, mais of rijst en alle Schär producten zijn vrij van chemische zoetstoffen, smaakversterkers en kleurstoffen. Zo zijn hun ciabatta’s gemaakt met onder andere zuurdesem, maismeel en rijstmeel. Je koopt ze kant-en-klaar in de supermarkt en bakt ze thuis in tien minuutjes af in de oven. 

Lees verder op www.beaufood.nl