HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Maak een to do-list om sneller in slaap te vallen

Geplaatst op 16/10/2020 door fitnl

Je bent hondsmoe na een lange drukke dag, en toch lukt het je niet om in slaap te vallen; je brein besluit dat dit het moment is om te piekeren over je werk of persoonlijke problematiek. Niet fijn, en ook compleet nutteloos. Overkomt dit jou geregeld? Hier is gelukkig wel iets aan te doen. Nieuw onderzoek wijst uit dat het schrijven van een simpel to do-lijstje helpt bij het inslapen. Hoe dit precies werkt, leg ik je hieronder uit.

Het onderzoek

Aan het betreffende onderzoek deden 57 proefpersonen mee. Ze verbleven tijdens het onderzoek in een slaaplaboratorium. Door deze onderzoeksopzet konden de onderzoekers goed registreren wanneer de respondenten in slaap vielen.

De resultaten

Het bleek dat de respondenten die een to do-list maakten voor ze in bed stapten eerder in slaap vielen dan de groep die een reflectie van taken van de afgelopen dag noteerde. De gegevens lijken uit te wijzen dat het vooruit plannen beter werkt dan niks doen of reflecteren over de afgelopen dag.   

Lees verder op www.fit.nl