HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Steeds meer moeders met een alcoholverslaving en het effect van de coronacrisis

Geplaatst op 12/10/2020 door love2bemama

De gevolgen van overmatig alcoholgebruik wordt ons steeds meer duidelijk gemaakt. “Geniet, maar drink met mate” is een veelgehoorde term in de reclamewereld voor alcohol. Zelfs bekende drankmerken zijn inmiddels verplicht om deze slogan te gebruiken. Toch blijft het aantal alcoholisten in Nederland toenemen. Ook bij groepen waar je het niet zou verwachten. Zo ook bij moeders. Het gevaarlijke van deze groep is dat ze er ook nog eens heel goed in zijn om hun alcoholverslaving te verbergen. Steeds meer moeders die naar de fles grijpen. Er zijn steeds meer moeders met een alcoholverslaving. En helaas heeft de coronacrisis ook gevolgen had. 

meer moeders met een alcoholverslaving

Het feit dat alcohol is ingebed in onze samenleving is misschien nog wel een stuk enger. We kijken er tegenwoordig niet meer van op als men een fles openmaakt. Of een avondje op stap gaat en veel te veel alcohol drinkt. Sterker nog. We pronken er mee. Kijk mij nou eens stoer zijn met een kater! Die berichten op social media zijn tegenwoordig helemaal niet meer gek. En dat terwijl overmatig alcoholgebruik enorm veel gevolgen kan hebben. Zowel voor de fysieke als mentale gezondheid. Vooral bij moeders is het gebruik van alcohol ingeburgerd. Hoeveel memes zijn er wel niet waarbij moeders met een glas wijn in de hand worden afgebeeld? Naast het feit dat alcohol heel normaal lijkt te zijn tegenwoordig, zijn er ook nog andere redenen waarom steeds meer moeders – en zeker in tijden van corona – een alcoholverslaving ontwikkelen. Hierover vertellen we meer in dit artikel. 

Lees verder op www.love2bemama.com