HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Van acteur naar CliniClown: dit is het verhaal van Toon

Geplaatst op 10/10/2020 door love2bemama

Voor mij zit een oudere mevrouw in een rolstoel. Ze heeft dementie, net als haar medebewoners. Ik maakte een balletbeweging, waarop zij enthousiast reageerde: “Ik kan ook dansen” Eén van de begeleidsters zei: “Ja, mevrouw zat vroeger bij het Scapino Ballet!” “Oooh”, riep ik, en ik zette op mijn meegebrachte speaker Het Zwanenmeer op. De vrouw stond op en maakte balletbewegingen, terwijl mijn clownspartner en ik onze versie van het lied dansten. Ze genoot intens van de aandacht en de herbeleving van het dansen. Ik ben Toon en ik schoolde mij om van acteur naar CliniClown. Ga je met mij mee op reis?

Ik ben Toon en ik ben CliniClown. In een serie blogs voor Love2BeMama ga ik jullie meer vertellen over mijn werk, hoe mijn dagen eruit zien en het belang van mijn werk. Van acteur naar CliniClown: wie ben ik en waarom ben ik CliniClown geworden?

Toon de CliniClown: wie ben ik?

Het was een ontroerend moment en de eerste keer dat ik als CliniClown speelde voor mensen met dementie. Ik ben Toon Kuijpers, 37 jaar en sinds 1 maart 2019 in dienst bij Stichting CliniClowns. Ik ben geboren in Groningen, waar ik vanaf de middelbare school al intensief bezig was met acteren. Toen ik klaar was met de middelbare school heb ik auditie gedaan op de Mimeschool in Amsterdam. Na een 4-jarige hbo-opleiding studeerde ik in 2006 af. 

Lees verder op www.love2bemama.com