HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Vega oesterzwam shoarma met knoflook-kruidenyoghurt

Geplaatst op 13/10/2020 door beaufood

Vega oesterzwam shoarma met knoflook-kruidenyoghurt. Het trucje om shoarma te maken van oesterzwam is al wat jaartjes oud, maar ik voelde dit recept op de een of andere manier gewoon niet zo. Maar goed, you’ll-never-know-until-you-try en daarom ging ik vorige week aan de slag met deze vegetarische shoarma broodjes. Lang verhaal kort: dit is ZO onwijs lekker. Echt bizar. En belachelijk makkelijk te maken ook. Dat vind ik ook wel een must, aangezien een broodje shoarma in de categorie comfort food valt en voor comfort food ga je natuurlijk niet een uur in de keuken staan. Deze pita’s met oesterzwam shoarma staan dan ook binnen 25 minuten op tafel!

Shoarma van oesterzwam

Je koopt een doosje oesterzwammen, trekt ze met de hand in reepjes en wentelt ze door een lekkere scheut olijfolie en flinke eetlepel shoarmakruiden. That’s it! Je schuift de boel in de oven en die doet verder het werk voor je. Ik programmeerde de oven bij de eerste batch per ongeluk op standje hetelucht. Hierdoor werd de oesterzwam shoarma na 25 minuten in de oven iets te knapperig. Wel heel lekker though! De volgende portie bakte ik 25 minuten op gewone overstand, maar die vond ik dan weer niet knapperig genoeg. Nu verschilt iedere oven natuurlijk van elkaar, maar bij mij waren de volgende baktijden ideaal: 20 minuten op hetelucht of 35 minuten op de gewone ovenstand. Afijn, de shoarma is klaar als alles mooi bruin gekleurd en licht krokant is ;)

Lees verder op www.beaufood.nl