HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Bietenwraps met doperwtenpuree

Geplaatst op 13/10/2021 door KokenmetKarin

Waar waren we gebleven met mijn zomerserie Zing, vecht, huil et cetera? Juist, bij ‘werk’. Een lekker lunchrecept om mee te nemen naar kantoor. Nu eens geen bammetjes in je broodtrommel, maar deze vrolijk paarse bietenwraps gevuld met roomkaas en luchtige doperwtenpuree.

Wat een hoop werk! Hoe vaak ik dat niet hoor. Koken moet alsmaar sneller en makkelijker, want alles is te veel moeite. De supermarkt puilt uit van de voorgesneden uien, voorgeraspte wortel en vierentwintig soorten wokgroente. Allemaal zeer beperkt houdbaar en dus wordt er onvermijdelijk veel weggegooid. Jammer voor het milieu en de planeet, maar gemak dient nu eenmaal de mens. Dat weten ze bij de voedingsindustrie maar al te goed. Pakjes en zakjes worden steevast in de markt gezet als lekker makkelijk. Want koken, dat is immers gedoe. Een hele klus. Dan liever een poedermix.

Het nieuwste duizenddingendoekje van de voedingsmiddelenindustrie is groente. Was u dat al opgevallen? Pakjes en zakjes bevatten een steeds hoger percentage gedroogde en dus perfect smakeloze groente, en in plaats van één paprika moet je er nu voortaan zelf twee aan toevoegen. Nieuw in het schap zijn groentewraps. Knalroze, want met 35% biet (en palmvet, stabilisator, emulgator en suiker). “Om makkelijk en snel dat extra beetje groente toe te voegen aan jouw maaltijd.” Tja. Een worteltje wegknagen zet meer zoden aan de dijk.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl