HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gebrande Caesar salad

Geplaatst op 09/10/2021 door KokenmetKarin

Vechten tegen de bierkaai is het. Soms voel ik me als Don Quichot, verwikkeld in een eeuwig hopeloze strijd. In mijn geval niet tegen windmolens, maar tegen pakjes en zakjes. Steeds meer mensen zeggen die nimmer te gebruiken, terwijl de schappen in de supermarkt toch echt alsmaar voller raken met alwéér nieuwe onzinnige poedermixen waar je zelf water, kipfilet en courgette aan moet toevoegen.

Hilarische vegatips
Intussen mag dan wel klip en klaar wetenschappelijk bewezen zijn dat mensen dik en ziek worden van highly processed foods, de industrie roeptoetert ijzerenheinig ‘zonder toegevoegde smaakversterkers’ en ‘zonder kunstmatige kleurstoffen’ en juist ‘met lekker veel groente’. Als je die tenminste braaf erbij koopt, want de pakjes zelf bevatten voornamelijk suiker, zout, palmvet en bindmiddel. En dan ook nog met hilarische vegatips als ‘Een dagje geen vlees? Vervang de hamblokjes dan door zalmfilet.’ Nee, voor je gezond moet je het duidelijk niet van de industrie hebben. Al in 2014 spraken voedselfabrikanten en overheid af om de hoeveelheid zout en suiker in voedingsmiddelen significant te verlagen, maar het RIVM ontdekte onlangs dat daar bedroevend weinig van terecht is gekomen. Goh, verrassend.

Zinloos
En nu? Strengere overheidsmaatregelen? Sancties? Een zinloos gevecht waar zelfs die vernunftige Spaanse edelman zich niet aan zou wagen. Kunnen we niet beter consumenten zélf in actie laten komen? Uw hoogsteigen antipakjesactiviste roept het al jaren: laat al die industrieel bewerkte poedermixen, kant-en-klaarmaaltijden, prefabsalades, paksauzen, bliksoepen en fabriekstoetjes links liggen en maak het lekker zelf. Dat is namelijk veel gezonder. En vooral lekkerder, voegt mijn innerlijke Sancho Panza daar graag aan toe.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl