HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Hoeveel ongezonde voeding is nog gezond?

Geplaatst op 08/10/2021 door fitnl

Je hebt het jezelf vast wel eens afgevraagd: hoe vaak kan ik iets ongezonds eten en toch nog een gezond eetpatroon hebben? Ik zocht het voor jullie uit. 

Wat is een gezond eetpatroon? 

Voordat je de vraag kan beantwoorden hoe veel ongezonde producten je kan eten moeten we eerst een aantal definities concreter maken. Want wat is ongezonde voeding en wat is een gezond eetpatroon?

Gezond of ongezond voedingsmiddel?

Ten eerste goed om te weten: een voedingsmiddel op zichzelf is geen gezond of ongezond product. Het kan wel bijdragen aan een gezond eetpatroon. Bijvoorbeeld omdat het rijk is aan belangrijke voedingsstoffen. Maar zelfs dan zal alleen dat product niet zorgen voor een gezond eetpatroon. Ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat broccoli gezond is. Maar alleen maar de hele dag broccoli eten zorgt voor veel tekorten in de voeding. Aan de andere kant is een voedingsmiddel op zichzelf ook niet ongezond te noemen. Iedereen zal een koekje zien als ongezond. Bijvoorbeeld omdat het te veel suiker bevat. Maar het kan zeker onderdeel zijn van een gezond eetpatroon.

Lees verder op www.fit.nl