HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Is vet bevriezen de nieuwe manier om af te vallen?

Geplaatst op 07/10/2021 door fitnl

Geen vet verbranden maar vet bevriezen. Deze methode bestaat echt en staat bekend als cryolipolyse. Hoe gaat dit precies in zijn werk en nog belangrijker: is het effectief? Ik zocht het voor jullie uit. 

Wat is cryolipolyse?

Bij cryolipolyse wordt door middel van een sterk vacuüm een stuk huid inclusief de onderhuidse vetlaag in een apparaat gezogen. Voor 35 minuten bevindt dit stuk huid zich in een temperatuur van -11 graden Celsius. Hierdoor koelen de vetcellen af tot ongeveer 2-4 graden Celsius. Na deze 35 minuten wordt het apparaat van het lichaam afgehaald en wordt het behandelde gebied twee minuten lang intensief gemasseerd [1].

Na de behandeling worden de vetcellen door het lichaam als afwijkend gezien en sterven ze af. Deze afgebroken vetcellen worden in de eerste 8 tot 12 weken na de behandeling opgeruimd door het lichaam [1].

Hoe werkt het?

Vetcellen zijn de bouwstenen van ons vetweefsel. Deze vetcellen kunnen vet opslaan en flink uitrekken. Het aantal vetcellen neemt tijdens onze kinderjaren en in de puberteit toe. Vanaf ongeveer ons twintigste levensjaar blijft het aantal vetcellen gelijk. Bij overgewicht in de kindertijd ligt het aantal vetcellen een stuk hoger dan bij kinderen met een gezond gewicht. Als je afvalt neemt het aantal vetcellen niet af. Ze krimpen wel maar verdwijnen dus niet, ook niet als je volwassen bent [2].

Lees verder op www.fit.nl