HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Pasta alla Norma

Geplaatst op 08/10/2021 door KokenmetKarin

Eerst in de krant, nu ook hier online, mijn lekkere zomerserie ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ uit Trouw. Inderdaad, naar Ramses Shaffy. We beginnen al zingend, niet met Shaffy maar met opera, en met mijn versie van pasta alla Norma.

Zingen in de keuken? Ik zou wel willen, maar helaas. In een vorig leven werkte ik jarenlang bij de opera en zat ik dagelijks tussen fenomenale zangers van over de hele wereld. Dat bleek zo aanstekelijk, dat ik zelfs een tijdje zangles heb genomen. Jammer genoeg bleek ik geheel en al gespeend van enig talent, dus thuis hou ik het hooguit bij neuriën. Opera’s zijn namelijk uitstekende begeleiding van keukenactiviteiten. Een béétje opera duurt minstens drie uur, dus vooral op dagen dat ik veel recepten heb om uit te testen voor een nieuwe kookboek, kan ik tussen het snijden, roeren en sudderen door in gedachten volleerd meegalmen met Tosca, Poppea en Brünnhilde. En trouwens net zo makkelijk met Figaro, Scarpia en Leporello, want in je eigen hoofd is dat helemaal geen punt.

Giftig
Drankgelagen in opera’s zijn er volop, denk maar aan La Traviata of La Bohème, maar wordt er ook wel eens gegeten of gekookt in opera’s? Er schiet me zo snel alleen Lady Macbeth van Mtzensk te binnen, een opera van Sjostakovitsj waarin de diep ongelukkige huisvrouw Katerina een stomende affaire begint met een knappe knecht als haar man op zakenreis is. Wanneer de inwonende schoonvader Boris daar achter komt, vergiftigt ze hem doodleuk via een maaltje paddenstoelen met rattengif.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl