HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Postnatale depressie herkennen en hulp zoeken

Geplaatst op 11/10/2021 door love2bemama

Als je net bevallen bent dan staat je wereld een beetje op zijn kop. Het is dan ook heel normaal dat je jezelf enkele dagen neerslachtig en somber voelt. Dit komt mede doordat zwangerschapshormonen in een rap tempo je lichaam verlaten, de hectiek rondom een nieuwe baby en natuurlijk ook het welbekende slaapgebruik. Als deze klachten langer aanhouden en verergeren dan spreekt men van een postnatale depressie. Een postnatale depressie herkennen en dan hulp zoeken, wat moet je doen?

Ongeveer de helft van de vrouwen heeft in de eerste week van de bevalling van de ‘third day blues’, ook wel kraamtranen genoemd. Ze worden somber, angstig, vermoeid en twijfelen aan alles wat ze doen. Het verschil tussen kraamtranen en een postnatale depressie zit hem echter in de duur van de klachten. Kraamtranen zijn meestal na een paar dagen (of in enkele gevallen weken) weer over en worden ook niet erger. Een postnatale depressie herken je dan ook door de duur en verergering van de sombere, neerslachtige gevoelens.

Lees verder op www.love2bemama.com