HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Vocht vasthouden: kun je er iets aan doen?

Geplaatst op 10/10/2021 door fitnl

Dikke enkels, opgezette voeten, ringen die ineens strak zitten en een plotseling hoger gewicht op de weegschaal? Grote kans dat je lichaam vocht vasthoudt. Ontzettend vervelend! Waardoor komt dit? En nog belangrijker, wat kun je er tegen doen? 

Hoe werkt dit?

Ons lichaam bestaat voor een overgroot deel uit vocht. Bij een gezonde vochthuishouding is er een balans tussen hoeveel vocht je binnenkrijgt en hoeveel je lichaam afvoert. Maar soms kan je lichaam te veel vocht vasthouden. Misschien merk je het zelf wel eens. Dat je gezwollen voeten hebt, je ringen strak beginnen te zitten of dat het getal op de weegschaal in een dag enorm oploopt. Dan slaat je lichaam meer vocht op dan het afvoert.

Waar slaat je lichaam dat vocht op? Vocht kan op drie verschillende plekken in het lichaam worden vastgehouden. Namelijk in de cellen (intracellulair vocht), in weefsel tussen de cellen (interstitieel vocht) en in bloedvaten (intravasculair vocht) [1-3].

Lees verder op www.fit.nl