HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Waarom zou je meer collageen moeten toevoegen aan je voeding?

Geplaatst op 13/10/2021 door boostyourhealth

Collageen wordt voornamelijk geassocieerd met huidverjonging vanwege de vele collageen crèmes die er te koop zijn. Collageen heeft een grote invloed op ons lichaam en niet alleen om je huid jong te laten lijken. Lees verder over de vele voordelen die collageen heeft voor je gehele lichaam. En waaróm het vooral goed is om toe te voegen aan je voeding.

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat je kunt vergelijken als lijm dat het lichaam bij elkaar houdt. Het woord collageen komt oorspronkelijk van het griekse woord ‘kólla’, wat lijm betekent. Het is het meest overvloedige eiwit wat bestaat in ons lichaam, ruim 30%. Vanaf je vijfentwintigste gaat je lichaam minder natuurlijke collageen aanmaken en ontstaan de eerste tekenen van ouderdom.

Waarin komt collageen voor?

Collageen (vezels) zitten vooral in de huid, pezen en gewrichtsbanden. Verder komt collageen voor in de botten, kraakbeen, bloedvaten, organen, ogen, darmen en wervels. Collageen is het eiwit dat de belangrijkste bouwsteen is van je lichaam en zorgt voor de samenhang en elasticiteit van o.a. kraakbeen, pezen, botten en de huid.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl