HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Wortelrisotto met loofpesto

Geplaatst op 07/10/2021 door KokenmetKarin

“Met plezier lezen we elke week uw rubriek. Af en toe maken we uw gerechten, maar van het recept van bietenwraps werd ik wat verdrietig,” begon de mail van Anjet van Linge. “Het is nu volop oogstseizoen, de verse groente knalt de grond uit, we krijgen het bijna niet verkocht. Hoe jammer dan dat uw recept een vacuümbietje en diepvrieserwtjes bevat.” Ai, daar had ze een punt. Slapjes begon ik mezelf te verdedigen, dat een kookrubriek zoiets is als het tegelijkertijd in de lucht houden van vele Chinese bordjes in het circus: gevarieerd, hartig, zoet, niet te vaak vlees of vis, makkelijk verkrijgbare ingrediënten, met een leuke twist en dat alles ruim van te voren in te leveren.

Toch bleef ik er maar aan denken, dus ik belde haar op. Enthousiast vertelt Anjet hoe ze samen met haar man Marc de Groot dit jaar in een klein dorpje in Noord-Groningen de ecologische tuinderij Animaheert is begonnen. “We willen groente telen van hier voor de mensen van hier, en ze weer meenemen in het ritme van de seizoenen.” Het is nog heel kleinschalig, de verkoop gaat via abonnementen en op de markt. “Onze klanten kennen tuinbonen soms alleen maar uit een potje, en ze staan ervan te kijken dat je een kilo per persoon moet rekenen,” lacht ze. “Maar de week erna komen ze met grote ogen terug, oh, maar dát was lekker!”

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl