HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

5 Tips voor een goede darmgezondheid

Geplaatst op 08/10/2022 door boostyourhealth

Een goede darmgezondheid is soms een uitdaging. Je darmen raken snel uit balans als jij dat ook bent. Zo kun je bij stress een pijnlijke stoelgang hebben of juist een te makkelijke. Het is fijn om je darmen goed in balans te houden en deze 5 tips helpen hierbij en houden jouw darmen gezond!

Vezels

Vezels zijn belangrijk om de stoelgang in goede gezondheid te houden. Dit kun je uit gezonde voeding halen zoals zwarte bonen, frambozen, volkoren / spelt brood / pasta, havermout, broccoli, linzen en appels met schil. Daarnaast kun je de natuur een handje helpen door extra lijnzaad (gebroken) te eten of te kiezen voor psyllium vezels in je water voor een betere stoelgang.

Probiotica

Probiotica ondersteund je darmen door middel van goede darmbacteriën. Meestal worden deze ingenomen na ziekte of antibiotica om je darmen een steuntje te geven naar een gezonder immuunsysteem. Wij geven de voorkeur aan een probiotica die volledig natuurlijk en puur is en geen rare vulstoffen bevat.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl