HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geplaatst op 22/10/2023 door beaufood

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in dit seizoen. Zoals pompoen! En wist je dat.. geroosterde pompoen en miso echt héle dikke smaakvrienden zijn? 

Geroosterde pompoen en miso 

Miso pasta is niets iets wat de meeste mensen standaard in huis hebben. Maar als je eenmaal een bakje miso in huis hebt.. wil je niet meer zonder. Met deze umami smaakbom kun je álle kanten op. Zo maak ik er dressings, sauzen, marinades en mayonaise mee. Ook soepen, noodles en spaghetti bolognese (ja echt) worden héél blij van een lepeltje miso. En zo ook pompoen! De pompoen brengen we op smaak met kruiden en roosteren we vervolgens in de oven. Ondertussen maken we een romige smaakvolle saus van kokosmelk en miso. Serveer de geroosterde pompoen blokjes met een portie rijst en schenk daar voor het serveren de romige miso saus over. Ringetjes bos-ui en wat geroosterde pijnboompitjes on top.. Eet smakelijk :D

Lees verder op www.beaufood.nl