HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Geplaatst op 18/10/2023 door beaufood

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een uitgebreide borrel in de tuin te geven. En tadaaa! Deze goddelijke borrelhap werd geboren. Een bord met romige stracciatella kaas met daarop zacht geroosterde tomaatjes uit de oven en een friszure salsa gemaakt van basilicum, olijfolie en citroen. Ik beloof je, je likt je bord er nog net niet bij af. En als je dat wel doet, is dat ook hélemaal oké. Dan wel het liefst met knapperig versgebakken zuurdesembrood..

Stracciatella kaas

Stracciatella kaas is eigenlijk het lekkerste gedeelte van burrata, namelijk de binnenkant! De kaas wordt gemaakt van buffelmelk en is het romige zusje van mozzarella en burrata. Kleine hack (laat de Italianen het maar niet horen) voor als je geen stracciatella op de kop kunt tikken: pureer een bol burrata en klaar is kees. Maar.. de échte stracciatella kaas is toch wel het allerlekkerst. Als je ook maar een beetje zin hebt raad ik je aan om langs een Italiaanse delicatessenwinkel te fietsen (in Utrecht bijvoorbeeld Bigoli of Tuttigusti) voor verse stracciatella. Maar tegenwoordig verkopen de meeste supermarkten ook een prima versie. 

Oh, en nog even over die geroosterde tomaten.. In de snelle wereld rooster je de tomaten op hoge stand (zeg 180 graden) zo’n 30 minuten in de oven. Maar.. het liefst rooster je de tomaatjes een uur op lage temperatuur (160 graden). Tomaten bevatten umami en door ze te roosteren komt deze smaak extra goed naar boven. En dan bedoel ik echt standje smaakexplosie!

Lees verder op www.beaufood.nl