HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Wild stoofpot met gekaramelliseerde ui en aardappelpuree

Geplaatst op 23/10/2023 door beaufood

Wild stoofpot met gekaramelliseerde ui en aardappelpuree. Wat een winner zeg! Zó ontzettend rijk van smaak. Het is herfst en we zitten tijdens de verbouwing van ons nieuwe huis in een boshuisje op de Utrechtse Heuvelrug. Geen betere tijd van het jaar om hier te zitten, met tamme kastanjes die uit de bomen vallen (hallo gepofte kastanjes en kastanje puree!) en het wildseizoen in volle gang. We zochten een goede slager op die eerlijk, lokaal en biologisch vlees verkoopt en kwamen thuis met twee wilde hertenbiefstukjes en een portie lokaal ree filet. Met die laatste maakte ik deze góddelijke stoof. Spoiler: kun je geen ree op de kop tikken? Je kunt deze wild stoofpot natuurlijk ook maken met ander stoofvlees. Maar ik moet zeggen.. een stoofpot gemaakt van wild is wel echt next level lekker :)

Wild stoofpot van ree

Ree is een ontzettend mooi stukje vlees, met een volle en unieke smaak. Die lekkere smaak heeft hij te danken aan alles wat een ree eet, namelijk blaadjes, verse kruiden, noten en bessen. Tel daar een natuurlijk leven in het wild bij op met lekker veel beweging en je hebt de perfecte formule voor een super smaakvol en eerlijk stukje vlees. Deze wild stoofpot brengen we op smaak met rode wijn, laurier, ontbijtkoek en last but not least: gekaramelliseerde ui! Door de ui te karamelliseren in roomboter en wat kokossuiker vóórdat je hem in de stoofpot doet krijg je een heer-lijk diepe smaak. Ik maakte de wild stoofpot met én zonder en de stoof met gekaramelliseerde ui was by far het lekkerst. Sla deze stap dus vooral niet over :)

Geniet ervan!

Lees verder op www.beaufood.nl