HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Fashion

Hardloopkleding: Welke items zijn een musthave?

Geplaatst op 05/11/2015 door glow

Hardloopkleding: Welke items zijn een musthave?

Als je net begint met hardlopen kun je prima een oude joggingbroek en een T-shirt uit de kast trekken om te kijken of de sport iets voor je is. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt is het verstandig om meer aandacht aan je outfit te besteden. Met de juiste hardloopkleding wordt je rondje namelijk een stuk comfortabeler. Dat een paar goede hardloopschoenen de basis is van je uitrusting hoeven we niet te vertellen, maar welke kleding trek je aan?

>> Hardloopkleding: wat trek je aan bij welke temperatuur?

1. Sportondergoed
Niets zo irritant als een onderbroek die schuurt als je aan het sporten bent. Begin daarom als je een hardloopgarderobe aanschaft bij de basis: sportondergoed. Sportondergoed is van technisch materiaal gemaakt dat transpiratie snel opneemt en weer afvoert zodat je billen comfortabel blijven aanvoelen. Bovendien is het naadloos en blijft het netjes op zijn plek zitten. Zeg maar dag tegen opkruipende onderbroeken en schuurplekken! En dames, jullie willen natuurlijk niet dat je ladies gaan hangen. Zet een goede sportbeha bovenaan je lijst met must-haves.

>> Sportbeha kopen? 4 handige tips

2. Hardloopsokken
Laat die witte HEMA-sportsokken van katoen lekker in de kast en ga voor speciale hardloopsokken. Deze sokken hebben geen naden zodat je minder kans hebt op blaren en zijn gemaakt van synthetische materiaal dat zweet snel afvoert. De meeste hardloopsokken bestaan uit een paar met een speciale sok voor de linker- en rechtervoet en hebben speciale cushioning op plekken waar snel druk ontstaat. Er zijn hele dunne sokjes, dikkere sokken, korte no show-sokken, half hoge sokken en lange kniekousen. Voor elk wat wils dus. Kwestie van proberen wat jij fijn vindt. Onze voorkeur? In de zomer gaan wij voor dunne no show-sokjes, als het wat frisser is voor iets hogere en als het vriest voor een lekker warm paar van merino wol.

Lees hier verder op GlowMag!

,