HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Snoezen minder goed dan je denkt

Geplaatst op 30/11/2016 door eatrunlove


Met de temperaturen van de laatste dagen vind ik niets lekkerder dan ’s ochtends wat langer in mijn bed te blijven liggen en een aantal keer op de wekker (ja, ik heb nog een oldskool wekker) te slaan voordat ik uit bed stap. Vroeger deed ik dat nooit en stond ik direct op, maar sinds ik samenwoon met mijn vriend is het snoozen er toch in geslopen omdat hij een echte snoozer is. Tijdens het maken van dit artikel heb ik al besloten dat ik er direct mee ga stoppen, want wist jij dat dit eigenlijk helemaal niet zo goed is voor je?

Wakker worden kost tijd

Je lichaam heeft tijd nodig om wakker te worden en jou wakker te maken. Wanneer je de snooze knop indrukt en je weer in slaap valt, raak je lichaam in de war. Naast dat je lichaam niet genoeg tijd heeft om een hele slaapcyclus door te gaan (minimaal 45 minuten), wordt je opnieuw verrast door de wekker wat zorgt voor een enorme sloomheid en ochtendhumeur in plaats van dat je fris en fruitig wakker wordt. Des te vaker je dit doet, des te meer je lichaam gedesoriënteerd raakt. Ondanks dat je dus langer in bed hebt doorgebracht, wordt je eigenlijk alleen maar mooier.

Lees verder op www.eatrunlove.nl