HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Don’t worry be relaxed, het belang van ontspanning

Geplaatst op 21/11/2017 door BetterbyGoalie

Ontspannen is goed voor:

Jouw gezondheid: stress is gelinkt aan een hogere bloeddruk en een snellere hartslag, omdat het lichaam in een staat van paraatheid verkeert tijdens stressvolle periodes. Daarnaast zorgt het stresshormoon cortisol op de lange termijn voor afbraak van spieren en opeenhoping van vet. Spanningsklachten kunnen er daarnaast ook voor zorgen dat je sneller geneigd bent gewoontes aan te grijpen zoals alcohol drinken, roken of slecht te eten. Ontspanning gaat deze effecten tegen en zorgt voor meer balans in jouw lichaam en herstelt de lichamelijke gevolgen van stress.

Jouw gemoedstoestand: langdurige stress heeft als gevolg dat mensen een stuk minder fijn in hun vel zitten. Sombere gedachten, irritatie, boosheid en piekeren zijn veel voorkomende klachten van langdurige stress. Niemand wordt daar gelukkig van. Mensen zijn een stuk gelukkiger als ze ontspannen. Zo zitten de meeste mensen een stuk lekkerder in hun vel op vakantie. Dat komt omdat je tijdens een vakantie kan ontspannen en deze gedachten en gevoelens los kan laten. Je spierspanning neemt af, je slaapt beter en jouw zorgen nemen af. Dit geeft jou de vrijheid om meer te genieten van een leuke avond of activiteit.

Lees verder op www.BetterByGoalie.com