HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Workouts

Door weer en wind op de fiets

Geplaatst op 03/11/2017 door boostyourhealth

Door weer en wind op de fiets, wie is daar niet mee opgegroeid? Zolang ik mij kan heugen, is de fiets mijn belangrijkste vervoersmiddel. Op de fiets naar school, op de fiets naar mijn bijbaantje, op de fiets naar de kroeg en zelf nu ik op twaalf kilometer afstand van mijn werk woon, pak ik graag de fiets. Je staat nooit in de file, je haalt een lekkere frisse neus en ongemerkt doe je ook nog een lekkere workout.

Ook al is de klok al teruggezet en staat de winter voor de deur, het zijn geen redenen om de fiets in de schuur te laten staan, want juist in de herfst en de winter is de buitenlucht zo fijn en gezond.

Net zoals dat buiten sporten in de herfst en de winter om extra aanpassingen vraagt, is het ook belangrijk om rekening te houden met de kou en de duisternis op de fiets.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de veiligheid en zichtbaarheid. Ruim twintig procent van de ongelukken met fietser gebeuren in het donker, dus het kan geen kwaad om het nog een keer te benadrukken. Zorg dat je altijd met goede verlichting op pad gaat en dat je duidelijk zichtbaar bent voor het andere verkeer. Verlichting heb je in alle soorten, maten en prijsklassen en vind je bijvoorbeeld hier.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl