HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Workouts

Effectief Trainen – Mind Muscle Connection!

Geplaatst op 29/11/2017 door optimavita

Veel mensen denken dat krachttraining gewoon een kwestie is van ‘dom gewichten optillen en weer neerzetten’. Als je het op de juiste manier doet, is dat zéker niet het geval. Waarom niet? Dat vertel ik je hieronder!

Wat is mind muscle connection? 
Je beseft het je vaak niet, maar je hersenen zijn degene die jouw lichaam aansturen tot beweging. Zonder een seintje van je hersenen, kun jij niet lopen, je arm optillen of een squat maken. Met signalen via je zenuwbanen, vertellen je hersenen je spieren dat ze moeten aanspannen of juist ontspannen. Vaak denken we hier niet over na, zoals bij lopen. Ook tijdens het doen van fitness, doe je vaak een beweging zonder er echt bij na te denken. Als je dit WEL bewust gaat doen, leg je een betere verbinding tussen jouw hersenen en je spieren (mind muscle connection!). Hierdoor kun je effectiever spiervezels aanspannen, gebruik je de spier op een efficiëntere manier en zul je betere resultaten boeken!

Lees verder op www.Optimavita.nl