HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

vitamine D: waarom bijna alle vrouwen extra vitamine D nodig hebben

Geplaatst op 20/11/2017 door Foodsisters

Tekort aan vitamine D

Wanneer je een tekort hebt, kun je dat vaak merken aan je weerstand. Je bent snel verkouden of grieperig en voelt je vermoeid. Uit een onderzoek van de VU medisch centrum blijkt dat ouderen die weinig vitamine D binnenkrijgen, vaker moeite hebben met fysieke handelingen, zoals opstaan uit een stoel en traplopen. De wetenschappers schatten dan zo’n vijftig procent een tekort heeft aan vitamine D(2). Op den duur kan er botontkalking of osteoporose ontstaan. Osteoporose is het gevolg van een afgenomen botmassa. Hierdoor worden je botten poreuzer en neemt de kans op een botbreuk sterk toe.

Waarom hebben we die nodig?

Vitamine D hebben we nodig om calcium uit je voeding in je lichaam op te nemen. Calcium is een mineraal die we nodig hebben voor opbouw en onderhoud van sterke botten en tanden. Daarnaast hebben we vitamine D nodig om botontkalking tegen te gaan en osteoporose op latere leeftijd te voorkomen. Verder draagt vitamine D bij aan een goede werking van het immuunsysteem.

Lees verder op www.Foodsisters.nl