HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Waarom gedachtes als ‘je bent wat je bent en daar kun je niets aan doen’ je enorm beperken

Geplaatst op 22/11/2017 door BedRock

Hij beargumenteert dat we allemaal ‘messes’ zijn, hoopjes emoties en verlangens, en dat we in elkaar bepaalde reacties uit de mess trekken wanneer we interacteren. De reactie die iemand bij je naar boven haalt zegt evenveel over jou, als over de persoon waarmee je bent. Daarnaast willen we graag authentiek zijn, trouw aan ons eigen ‘zelf’, maar het enige dat we doen is loyaal zijn aan een verzameling patronen. We concluderen te snel dat iets bij ons past, waardoor we ons enerzijds uit luiheid en gemak hetzelfde blijven gedragen, maar ook overdadig verantwoordelijk voelen voor het effect dat een ander op ons heeft. Bovendien beperken we onszelf om alles te kunnen zijn wat we willen, door overal met een reeds vastgestelde identiteit onder de arm tevoorschijn te komen.

Terug naar de vrienden, want als we het hebben over patronen zijn vrienden de beste spiegel die je je kunt wensen. Enerzijds omdat ze je met een vriendelijk doch argwanend gezicht aankijken als je voor de vijfde keer in een maand opbiecht dat je weer echt verliefd bent geworden, anderzijds omdat ze op je lijken en dus veel van dezelfde patronen vertonen als jij.

Lees verder op www.BedRock.nl