HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

De ultieme tip voor me-time

Geplaatst op 15/11/2018 door NiceDay

Verplichtingen

Wij werkende/studerende mensen hebben zoveel verplichtingen. Je kan niet zomaar ‘even’ op vakantie gaan als je daar zin in hebt. Je moet verlof vragen van je werk of een paar weken studie opofferen. Als je dan afweegt wat belangrijker is: werk/studie of vakantie? Dan gok ik dat de gemiddelde mens het eerste kiest. Zou ik ook doen namelijk. Toch blijf ik maar op het internet zoeken naar korte vakanties in Europa. Soms komt het zover dat ik bijna op de reserveerknop druk, maar op dat moment klik ik het venster weg. Waarom ga ik niet gewoon even weg? Boeien wat ze er op mijn werk van vinden! Maar eigenlijk boeit me dat wel…

Jezelf aan je lot overlaten

Wat maakt het zo moeilijk om aan jezelf toe te geven dat je er even tussenuit moet? Ikzelf heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik kan niet zomaar mijn werk achterlaten en weggaan. Als ik dat wel doe, dan komt er een groot schuldgevoel over mij heen. Ze hebben mij nodig, anders loopt de hele planning in de soep. Maar, ik heb mijzelf ook nodig. Als ik mezelf teveel overgeef aan mijn werk, dan loop ik steeds voor mijn problemen weg. Verwerken gaat dan niet en aan mijzelf werken ook niet. Dus een balans vinden is erg belangrijk. Maar hoe doe je dat als je dat niet gewend bent, zoals ik?

Lees verder op www.HaveANiceDay.com