HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Werk jij regelmatig onregelmatig?

Geplaatst op 30/11/2018 door NiceDay

Ritme aanpassen

Als mens ben je in staat om je ritme aan te passen, alleen heeft dit wel tijd nodig. Bij onregelmatig werken krijg je deze tijd eigenlijk niet, voordat je goed aangepast heb je alweer een andere soort dienst. Het beste is daarom om ‘in het midden’ te gaan zitten en schommelingen op te vangen door jezelf meer rust te gunnen en je voedings- en leefpatroon aan te passen.

Klachten bij onregelmatig werken

De meest gehoorde klacht bij onregelmatig werken is vermoeidheid; je biologische klok raakt verstoord, en dit heeft zijn weerslag op je energieniveau door de dag heen. Dit vergroot de kans op fouten omdat je minder alert bent, wat afhankelijk van je beroep erg gevaarlijk kan zijn. Op de langere termijn verhoogt onregelmatig werken ook het risico op hart- en vaatziekten en maag- en darmklachten. Daarnaast is er een duidelijke relatie tussen vermoeidheid en stemmingsstoornissen, waardoor klachten als depressie vaker voorkomen bij mensen die onregelmatig werken.

Lees verder op www.NiceDay.com