HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

5 manieren om een acne uitbraak te voorkomen nadat je met de pil stopt

Geplaatst op 15/11/2019 door vivonline

Als je met de pil stopt kan het zijn dat je last krijgt van hormonale onregelmatigheden, migraine, stemmingswisselingen en meer klachten. En daarnaast zijn veel vrouwen bang om last van acne te krijgen als zij stoppen met de pil. Gelukkig kun je daar zelf veel aan doen. 

Soms stoppen vrouwen met de pil en nemen zij vervolgens een toevlucht naar dermatologen om hun probleem te laten oplossen. Of ze kopen hele dure huidverzorgingsproducten die echt niet altijd even goed zijn. Aan de pil blijven is als uitstel van executie. Lees hier hoe je op een natuurlijke wijze je acne kunt aanpakken.

Probleem 1: voedingsstoffen tekorten

De pil berooft ons lichaam van voedingsstoffen, waardoor je huid zelfs slechter kan worden. Denk aan een groot aantal vitamines en mineralen, waaronder vitamine B2, B6, B12, vitamine C en E, en de mineralen magnesium, selenium en zink.

Zink ondersteunt bijvoorbeeld een gezonde immuunfunctie en de huid. Dit mineraal kan puistjes remmen door te voorkomen dat de bacteriën in je zweetklieren groeien. Zinkt helpt je lichaam ook om vitamine A te gebruiken, wat een gezonde huid ondersteunt en acne vermindert. 

lees verder:

https://www.vivonline.nl