HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Afvallen zonder dieet: 15 handige tips

Geplaatst op 03/11/2019 door fitnl


Tip 1: Houd je voeding een tijd bij in een app of eetdagboek

Een dieet schrijft je precies voor wat je wel en niet mag eten, wat handig lijkt als je wilt afvallen. Maar zoals je verder in dit artikel zult lezen, is dat juist een nadeel. Wij draaien het juist om: wil je succesvol afvallen, houd dan eerst bij wat je eet, vóórdat je wijzigingen gaat aanbrengen in je dieet. Door je voeding bij te houden in een app of een eetdagboek word je je bewust van wat je op een dag eet en drinkt. Hierdoor weet je vaak veel beter welke eetgewoontes je kunt veranderen. En dat is cruciaal bij afvallen en afgevallen blijven; een dieet vertelt je namelijk niet wat gezond is op de lange termijn. En ook wie wel eens succesvol een paar kilo is afgevallen met een dieet, weet dat dit niet het hele leven vol te houden is.

Zorg er bij het bijhouden van je voeding wel voor dat je álles logt. Dus ook de olijfolie bij het avondeten, de boter op je boterham en die extra laag pindakaas.

Lees verder op www.fit.nl