HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Hoe komt het dat mijn gewicht zo schommelt?

Geplaatst op 04/11/2019 door fitnl


Het líjkt alsof je gewicht schommelt door een verkeerde manier van wegen

Soms schommelt je gewicht eigenlijk niet écht, maar is en verkeerde manier van wegen de boosdoener voor fluctuaties op de weegschaal. Je zou er misschien niet bij stilstaan (letterlijk en figuurlijk), maar je manier van wegen kan invloed hebben op het uiteindelijke gewicht dat de weegschaal aangeeft. Wist je bijvoorbeeld dat je verschillende weegschalen nooit met elkaar kan vergelijken? Gebruik daarom één en dezelfde weegschaal waarop je je wegingen doet. Om te controleren of deze betrouwbaar is in het aantonen van je gewichtsverloop, kan je er twee keer achter elkaar opstappen. Als de weegschaal twee keer dezelfde waarde aangeeft, kun je ervan uitgaan dat deze een betrouwbaar gewichtsverloop laat zien.

Heb je een betrouwbare weegschaal? Zet hem dan op een vaste plek neer en laat hem hier staan. Wijziging van plaats of ondergrond kan namelijk ook een andere weging geven. Des te meer de ondergrond inzakt, des te minder betrouwbaar is de weging. Zet je weegschaal bij voorkeur op een harde ondergrond en niet op bijvoorbeeld vloerbedekking. Dit scheelt namelijk al snel een paar kilo!

Lees verder op www.fit.nl