HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Mijn tweeling borstvoeding geven

Geplaatst op 28/11/2019 door love2bemama


Starten met kolven

Ik wilde graag borstvoeding geven, omdat ik mijn oudste zoon ook borstvoeding had gegeven (dat het geven van borstvoeding aan één kind anders is dan aan twee kinderen,  had ik toen nog niet bedacht).

Mijn kinderen waren te klein en te zwak en zij konden nog niet uit de borst drinken. Ze kregen drinken door een slangetje in hun neus (sonde voeding). Ik moest dus gaan kolven. De eerste paar keren vond ik dit verschrikkelijk. Het deed pijn, niet alleen aan mijn borsten, maar ik kreeg er ook enorme naweeën van en er kwam niet veel voeding uit. Ik vond het frustrerend en daar kwamen de kraamtranen.

In het ziekenhuis mochten we na een paar dagen buidelen (dit betekent huid op huid contact). Hierna kwam de borstvoeding iets beter op gang. 

Toen mijn kleintjes drie weken waren mocht ik ze af en toe aanleggen. Dit ging nog moeizaam, want hun zuigkracht was nog niet zo sterk, maar het kolven kwam hierdoor wel goed op gang.

Lees verder op www.love2bemama.com