HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Voel je je hongerig tijdens je menstruatie? Zo voorkom je overeten

Geplaatst op 04/11/2019 door vivonline

Voel je je ook een bodemloze put tijdens de tijd van de maand? Je bent de enige niet. En naast dat hongerige gevoel ben je misschien ook wel prikkelbaarder dan normaal gesproken. Men noemt dit ook wel hangry. Je kunt je zo voelen als je bloedsuikerspiegel niet gelijk is tijdens je menstruatie. 

Gelukkig kunnen we het hongerige en humeurige gevoel bestrijden door regelmatige en evenwichtige maaltijden te eten, die ervoor zorgen dat we de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgen. Hoewel onze voeding ook op de andere dagen van de maand van belang is is het vooral belangrijk om tijdens de menstruatie goed te eten. 

Hangry gevoelens tijdens de menstruatie

Nogmaals, je bent niet de enige vrouw met hangry gevoelens tijdens de menstruatie. Naast dat je je hongerig, boos of licht in je hoofd, vergeetachtig en angstig kan voelen loop je jezelf vaak voorbij. Onze drukke levensstijl kan soms knagen aan onze gezondheid. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld vergeten te eten, wat funest is voor je hormonen.

lees verder:

https://www.vivonline.nl