HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

10x Sinterklaaslekkernijen

Geplaatst op 24/11/2020 door KokenmetKarin

Hij komt! Hij komt! Of toch niet? Dit jaar is alles anders. Maar één ding verandert er nooit: Sinterklaaslekkernijen. Dezer dagen krijg ik onvermijdelijk weer een hoop ‘Heb-jij-ook-een-recept-voor-kruidnootjes/pepernoten/speculaas?’-vragen. Hoog tijd dus om mijn favoriete Sintrecepten even overzichtelijk voor je op een rij te zetten:

1. Pepernoten
Let wel, dat is NIET hetzelfde als kruidnootjes. Ja, ik vind dat wél belangrijk. Ons culinair erfgoed is iets om te koesteren, niet om lukraak door elkaar te husselen. Hier vind je de pepernotenkruidnotenkwestie nog eens haarfijn uitgelegd, dan kun je daarna echte pepernoten gaan bakken, die taaie lichtbruine bonken met anijsaroma.

2. Kruidnootjes
Zelf ben ik meer fan van die brosse, donkerbruine knapperige bolletjes. Kruidnootjes dus, geen pepernoten. Doodsimpel om te maken, en dan natuurlijk niet met kant-en-klaar pepernotendeeg uit een pakje, grmpf, want juist het kneden is de lol van bakken. Zeker als er kinderen in de buurt zijn.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl