HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Beyond Burger

Geplaatst op 19/11/2020 door KokenmetKarin

'Nu nóg vleziger’ jubelt de verpakking van de Beyond Burger. Ik had al veel gehoord over de vegaburger van het Amerikaanse bedrijf Beyond Meat, van de warme aanbevelingen van investeerder Leonardo DiCaprio tot de spectaculaire beursnotering (omhoog, omlaag, weer omhoog). Maar geproefd had ik ‘m nog niet, terwijl hij intussen ook gewoon hier in de supermarkt ligt. Maar kijk, daar kwam er eentje via de post, vergezeld van een vega-braadworst, ook nieuw.

Kassa
Nu heb ik doorgaans een vrij hard hoofd in vegaburgers. Twee jaar geleden testte ik er een heleboel voor het tv-programma Kassa, en dat was geen onverdeeld genoegen. Ik moet er wel bijzeggen dat we alle burgers kaal aten, dus alleen maar gebakken in wat olie. Geen broodje, geen sla, geen mayo, geen ketchup. Dan wordt de natkartonfactor wel ineens heel prominent. Dat gezegd hebbende, een kale vleeshamburger, zo’n platte schijf uit de supermarkt, smaakt ook vaak naar niks. Mijn eigen hamburger is anders, daar stop ik alle smaakmakers juist alvast ín het vlees. Een a-typische methode die prima bevalt.

Vaaloranje
Maar de techniek gaat met rasse schreden, vleesvervangers worden steeds beter. En als het goed is ook steeds lekkerder. De proef op de som. Eerste indruk als de plastic verpakking van de Beyond Burger open gaat: een vaaloranjeroze, vrij dikke schijf die ruikt naar nat hondenvoer. Hm, niet per sé heel aantrekkelijk.
Maar kom op, nu niet meteen afhaken.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl